Open Boerderij Dag bij Herenboeren Goedentijd op 25 mei 2024
Herenboeren bestaat 10 jaar, en om dit te vieren, opent Herenboeren Goedentijd haar deuren voor alle inwoners van Tilburg, Alphen en omgeving op 25 mei van 10.00 uur – 15.30 uur.

Op de Open Dag worden leuke kinderactiviteiten aangeboden zoals een speurtocht en om 11.00 uur en 14.00 uur een rondleiding bij de dieren. Tijdens de rondleidingen voor de volwassenen vertellen de enthousiaste en betrokken Herenboeren wat er verbouwd wordt op de Herenboerderij en hoe ze te werk gaan zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Ook ontdek je hoe de biodiversiteit en het bodemleven bevorderd worden en kun je de dieren, die lekker op het land lopen, van dichtbij bekijken.

Lokaal en duurzaam voedsel verbouwen. In het voorjaar van 2020 zijn we met elkaar Herenboerderij Goedentijd gestart, een gemengd professioneel boerenbedrijf van 14 hectare, 250 huishoudens (ongeveer 500 monden) met 2 boeren in dienst. Van onze leden woont 2/3 deel in Tilburg, dus ook in Tilburg-Noord. 

Door het hele land verspreid zijn er inmiddels 21 coöperatieve Herenboerderijen en daarvan eten inmiddels 9000 leden! Wekelijks  is er onbespoten groente en fruit, eieren en – voor wie wil – af en toe vlees van dieren die bijna altijd lekker buiten rondscharrelen.

Herenburen halen voor elkaar de oogst op. De oogst halen we elke week op de boerderij op. Omdat het zowel duurzaam als gemakkelijk is, hebben we Herenburen in het leven geroepen. Leden die bij elkaar in de buurt wonen, kunnen als ze dat willen bij toerbeurt voor elkaar de oogst ophalen. Zo hoeft niet iedereen elke week naar Alphen te rijden. Het werkt goed en is niet alleen duurzaam maar ook gezellig!

Samen op de boerderij. Meedoen en gezelligheid vinden we belangrijk op Herenboerderij Goedentijd. Dat is te zien aan de vele leden die voor en achter de schermen actief zijn, op het land, in de kassen, bij het verzorgen van de dieren of helpen bij de distributie. Samen met de boeren werken, om wekelijks de oogst te realiseren. Meer informatie is te vinden op onze website:

 http://herenboerengoedentijd.nl/open-dag/

Herenboeren Goedentijd is gelegen ten zuiden van Tilburg, dichtbij recreatieterrein ’t Zand. Goed bereikbaar met de auto, de fiets, en ook de bus (vanaf Tilburg CS), met een bushalte voor de boerderij