Het VerhalenHuis organiseert komende maanden een aantal bijeenkomsten met de titel Woorden doen ertoe: het recht om te zijn. Wat zeggen woorden over de manier waarop wij als mensen over elkaar praten? Iedereen is uitgenodigd om te komen eten, luisteren en mee te praten.

Diversiteit

Taal en identiteit
Wat zeggen woorden over wie je bent en over hoe mensen jou zien? Mag je zomaar alles zeggen tegen iedereen? Taal is daarom belangrijk maar ook lastig. Waarom gebruiken we een bepaald woord. Hoe komt dit over bij de ander? Bekende sprekers waaronder Maarten van Rossem, Pim Lammers en Gregory Wijnstein vertellen tijdens de serie ‘Woorden Doen Ertoe’ waarom woorden belangrijk zijn en gaan in gesprek met elkaar en met het publiek.

Programma 19.30-21.00 uur (inloop vanaf 19.00):

28 SEPTEMBER 2023: IK ZEG JE WIE IK BEN

In gesprek over identiteit met Rob van der Steen (directeur Schouwburg Tilburg), Marcelle Hendrickx (wethouder) en Gregory Wijnstein (échte liefde, begeleider SenseZorg).

Moderator: Mirjam Vossen (wetenschapper, consultant, journalist).

 

Maarten van Rossum Foto: @Manon van der Zwaan

Maarten van Rossum – Foto:@Manon van der Zwaal

30 NOVEMBER 2023: WIE BEPAALT OF JIJ ERBIJ HOORT
In gesprek over vooroordelen en exclusie met Rodgairo Dalnoot (stadsdichter. spoken word-artiest en rapper), Herman Horst (directeur-bestuurder de Bibliotheek Midden-Brabant), Jamal Okai en Lydia Verhagen (DAF, MST, Justitiepastoraat).

Moderator: Kenneth Stam (Tilburg City, Gedeeld Verleden, Gezamenlijke Toekomst Tilburg).

DONDERDAG 14 MAART 2024: MAG JE ALLES ZEGGEN WAT JE VINDT
In gesprek over vrijheid van meningsuiting met Maarten van Rossem (schrijver en historicus) en Aletta Scholte (teamchef Politie West-Brabant).

Moderator: Dion van de Berg (beleidsmedewerker PAX).

Pim Lammers – Foto:@ Renee van der Groot

DONDERDAG 16 MEI 2024: HEEFT SEKSUALITEIT INVLOED OP TAAL OF ANDERSOM
over hoe om te gaan met seksualiteit in ons taalgebruik met Pim Lammers (schrijver) en Haroon Ali (schrijver, journalist).

Moderator: Joyce van der Horst (hoofdredacteur het Wereldpodium).

Maaltijd 17.30-18.30
Voordat het programma begint is het mogelijk om samen te eten. Je kunt je daar apart voor aanmelden. Deze maaltijd wordt verzorgd door de Wereldkeuken van Het Ronde Tafelhuis. Alleen in combinatie met een programmaticket.

Locatie
Het VerHalenHuis (De Bibliotheek Wagnerplein en Het Ronde Tafelhuis)
Wagnerplein 4, 5011 LP Tilburg

 

informatie en aanmelden
Meer weten over de programmareeks ‘Woorden Doen Ertoe’
Kijk op: https://bit.ly/woordenrechtomtezijn voor meer informatie en om aan te melden.