Mantelzorgers zijn onmisbaar in de zorg voor mensen met dementie. Alzheimer Nederland vindt het daarom belangrijk om te weten wat er leeft onder mantelzorgers. Om die reden houden we iedere twee jaar de Dementiemonitor Mantelzorg. Door zoveel mogelijk informatie te verzamelen kunnen we beter opkomen voor de belangen van mantelzorgers en mensen met dementie. De uitkomsten van de Dementiemonitor delen we vervolgens met het ministerie van VWS, zorgaanbieders en –verzekeraars en gemeenten. Ook Tweede Kamerleden maken graag gebruik van het onderzoeksrapport. Zo beïnvloeden we beslissingen met als doel de zorg en ondersteuning bij dementie te verbeteren.

Help mee en vul de vragenlijst in
Deze vindt u op www.dementiemonitor.nl. Invullen duurt ongeveer 20 minuten. Wilt u de vragenlijst liever op papier invullen, stuur dan een mail naar dementiemonitor@alzheimer-nederland.nl met vermelding van uw naam en adres.

Nu ook voor mensen met dementie
Het is de 8ste keer dat Alzheimer Nederland de Dementiemonitor organiseert. Nieuw dit jaar is dat niet alleen mantelzorgers, maar óók mensen met dementie een vragenlijst kunnen invullen. Ook deze is te vinden op www.dementiemonitor.nl, en ook voor deze vragenlijst is een papieren versie beschikbaar.

Hulp nodig bij het invullen? Laat het ons weten!
Heeft u hulp nodig bij het invullen? Stuur een mail naar Ben Janssen, bestuurslid PR, communicatie en voorlichting van Alzheimer Nederland afdeling Midden-Brabant b.janssen@alzheimervrijwilligers.nl of bel hem op 06- 23889028