De reddende Engel?

Laatst las ik dat Lijst 30 meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen in Tilburg. De partij van Willem Engel. Willem wie? De voorman van Viruswaarheid of -waanzin, net wat je wilt. Maar dan nu in een politiek jasje.

Of dragen engelen geen jasje? Ik dacht meer aan een soort witte jurk, met vleugels en bijpassend aureool. Je weet wel, dat vreemde rondje boven hun hoofd. Zou hem goed staan, onze Willem, met zijn pijpenkrullen en engelachtige glimlach. De onschuld zelve.

Eigenlijk is hij dansleraar. Maar daar valt op dit moment geen droog brood mee te verdienen. Daarom is hij een andere weg ingeslagen: die van politiek activist. Willem is namelijk tegen het coronabeleid. Tja, wie niet?

Hart voor Vrijheid heet de partij. Het doel is om Nederland te bevrijden van het coronajuk, te beginnen in Tilburg. Dat lijkt me een goed idee. Iedereen snakt naar een beetje meer lucht en met zo’n toeter op je bakkes lukt dat niet echt. En overal de ramen open met een gasprijs die tig keer over de kop gaat is ook geen aantrekkelijke gedachte.

Een reddende Engel dus. Daarbij wil ik hem bij voorbaat veel succes wensen. Net zoals ik alle andere partijen veel succes wens. Ga er maar aan staan, om alle Tilburgers op één lijn te krijgen. Nou ja, er is natuurlijk wel een manier: de polonaise! Helaas is die ook alweer enkele jaren afgeschaft.

Ik citeer van zijn eigen website: ‘Willem gaat met iedereen in gesprek. Hij staat voor een eerlijke en rechtvaardige samenleving, die vanuit oprechtheid, waarheid en bovenal liefde wordt vorm gegeven.’  Meer liefde, Vrede op aarde, Heb uw naaste lief, check!

Pardon Willem, maar was jij een tijdje geleden ook niet van die oproep tot actie op het Binnenhof? Desnoods met geweld? En nu dacht je natuurlijk: If you can’t beat them, join them? In de vorm van een gemeenteraadszetel. Niet alleen in Tilburg, maar liefst in het hele land.

Of ik ga stemmen? Wat denk je zelf? Ik doe alles om van die ###corona af te komen: mondkapje dragen, handen wassen, testen, inenten, boosteren… Ik heb laatst zelfs mijn eigen dochter vijf dagen opgesloten voor ieders bestwil. Als het OMT morgen bedenkt dat we allemaal een onderbroek op ons hoofd moeten zetten, omdat dat helpt tegen de besmettingen, ben ik de eerste die zijn slip uittrekt.

Maar dan wil ik wel dat alle politieke leiders, inclusief de nieuwe gemeenteraadsleden, het goede voorbeeld geven, Rutte en de burgemeesters voorop. ‘Broek uit, op je hoofd! Broek uit, op je hóófd!! tralala’  Hebben we toch nog een beetje dat carnavalsgevoel.

O ja, Willem, mocht jouw partij winnen, dan ben je uiteraard van harte welkom in onze mooie raadszaal. Natuurlijk snap ik best dat jij hier niet persoonlijk komt zetelen. Daar heb jij je apostelen voor. Bovendien zit jij waarschijnlijk liever op je yogamatje om van bovenaf wat liefde over het land uit te strooien. Vergeet Tilburg dan alsjeblieft niet.

Ik wens iedereen die volgende maand gaat stemmen veel wijsheid en een kusje van Willem.
Alaaf!