De Stadsgidserij verzorgt in 2021  weer een aantal mooie wandelingen door de Stad. Deelname is alleen op basis van inschrijving.
Ingeval U niet over Internet beschikt kunt U zich ook telefonisch aanmelden op Tel: 06 48262711

Ook de Corona Crisis speelt een belangrijke rol ten aanzien van de wandelingen.   Onze maximale groepsgrootte is 12 pers.  We respecteren de 1,5 mrt. norm en ingeval van verkoudheidsklachten verzoeken we om niet mee te wandelen. Ingeval nodig en mogelijk worden extra wandelingen ingezet.

Onze agenda is onder voorbehoud. Afhankelijk van de besluitvorming kabinet inzake Covid-19 zullen wandelingen wel of geen doorgang vinden.

Wandelingen op inschrijving 2021:

Zaterdag 5 juni 13.00 uur Spoorzone wandeling. Inschrijven:  schrijver@stadsgidserij.nl 

Een toppertje in Tilburg. Immens populair. Een plek waar ontwikkelingen elkaar in een sneltreinvaart opvolgen. We bezoeken de LocHal, de huiskamer van Tilburg maar ook andere gebouwen en werpen een blik op de maquette van dit gebied.

Start:  Burgemeester Stekelenburgplein, Tilburg Kosten € 5,00 pp.

Zaterdag 12 juni 13.00 uur. Spoorpark/bokhamer wandeling: Inschrijven: bruggen@stadsgidserij.nl 

Een geheel nieuwe wandeling van de Stadsgidserij door dit park dat werd aangelegd vanuit een Burgerinitiatief. Een gebied waar elke Tilburger zich thuis kan voelen. Gekoppeld aan het Spoorpark is de Bokhamer, een dorpje midden in Tilburg, ook wel de groene long genoemd. Deze wandeling is niet geschikt voor wandelaars die slecht te been zijn of gebruik moeten maken van hulpmiddelen.

Start wandeling bij de ingang van het Spoorpark.  Kosten € 5,00 p.p.

Zaterdag 19 juni 13.00 uur : Van Pollet t/m Paleis. Inschrijven: beerens@stadsgidserij.nl 

Een prachtige wandeling die ons leidt vanaf Pollet aan de Spoorlaan (prominent Textielfabrikant in Tilburg)  door de Stationsstraat, een van de meest historische straten en toegangen tot Tilburg Centrum. Deze wandeling eindigt in het voormalig Paleis van Koning Willem II, aan de Paleisring, waar vele Tilburgers hun huwelijk sloten.

Start bij de VVV Tilburg aan de Spoorlaan.  Kosten € 5,00 p.p.

Zaterdag 26 juni 13.00 uur. Heikantwandelling. Inschrijven : hal@stadsgidserij.nl 

Altijd bijzonder een wandeling door ‘d’n Haaijkaant’ zoals dit stukje Tilburg in de volksmond wordt genoemd. We lopen in door de Schans, de Noordelijkste herdgang die Tilburg rijk is. Veel verhalen, veel bijzonderheden, een wandeling van de Witte Hit tot aan het vernieuwde zwembad de Drieburcht.

Start bij de brug van het Lijnsheike, kosten € 5,00 pp.

Zomeravondwandelingen op inschrijving 2021:

Dinsdag 6 juli 19.00 uur Tivoliwandeling. Inschrijven: bruggen@stadsgidserij.nl 

Een wandeling door een prachtig stukje Tilburg, die zijn naam dankt aan villa Tivoli die ooit als toonbeeld van rijkdom uit de 19e eeuw een plaatsje in Tilburg kreeg toebedeeld. Een tocht met prachtige optrekjes en monumenten.

 We starten deze wandeling bij popcentrum 013 Kosten € 5,00 pp.

Dinsdag 13 juli 19.00 uur. Centrumwandeling. Inschrijven: gastel@stadsgidserij.nl

Deze ‘golden oldie’ is de bakermat van alle wandelingen. Natuurlijk komen de ‘highlights’ van de stad aan bod, doorspekt met het rijke verleden van Tilburg. Zoals altijd is het standbeeld van Koning Willem II het vertrekpunt. Hij wijst ons met uitgestoken hand de weg door het mooie Tilburg.

Start: Standbeeld Koning WillemII Heuvel Tilburg. Kosten € 5,00 pp.

Kermiswandelingen: Vrijdag 16 juli 12.00 uur, Zaterdag 17 juli 12.00 uur en Zondag 18 juli 12.00 uur

Nadere gegevens volgen

Dinsdag 20 juli  19.00 uur. Westend wandeling. Inschrijven: schrijver@stadsgidserij.nl

Westend is een voorbeeld van een wijk die, door zijn veelzijdigheid alleen al het wandelen meer dan waard is. Vanaf Stapperij de Korenbloem nemen wij u mee door Zorgvlied waar we stilstaan bij Mariëngaarde, de voormalige kerk aan de Ringbaan West, het oude Rex theater, het Kromhoutpark, Coba Pulskens  etc. 

Start bij Stapperij de Korenbloem aan de Bredaseweg. Kosten € 5.00 p.p.