De Stadsgidserij verzorgt in 2021  weer een aantal mooie wandelingen door de Stad. Deelname is alleen op basis van inschrijving.  Ingeval U niet over Internet beschikt kunt U zich ook telefonisch aanmelden op Tel: 06 48262711.

Ook de Corona Crisis speelt een belangrijke rol ten aanzien van de wandelingen.   Onze maximale groepsgrootte is 12 pers.  We respecteren de 1,5 mrt. norm en ingeval van verkoudheidsklachten verzoeken we om niet mee te wandelen. Ingeval nodig en mogelijk worden extra wandelingen ingezet.

Onze agenda is onder voorbehoud. Afhankelijk van de besluitvorming kabinet inzake Covid-19 zullen wandelingen wel of geen doorgang vinden.

Wandelingen op inschrijving 2021:

Zaterdag 4 september 14.00 uur
Muurschilderingen fietstocht. 
Inschrijven:  hal@stadsgidserij.nl
Tilburg begint steeds meer kleur op de wangen te krijgen. Met alle activiteiten in Spoorzone, Spoorpark en Haven ontstijgt de stad met rasse schreden het wat grijze imago. Die kleur verschijnt niet alleen op de wangen, maar zeker ook op de gevels die steeds meer gesierd worden door prachtige muurschilderingen. Daar willen we natuurlijk vast en zeker meer van weten. Dat kan!
Stadsgidserij Tilburg neemt u graag mee langs een kleurrijk palet dat verspreid ligt over de stad. Daarom laten we bij deze rondtocht onze wandelschoenen thuis en springen we met een gids op de fiets om meer te ontdekken over de makers, de betekenis en de achtergronden van deze muurschilderkunst.
Start: Piushaven Den Ophef  Tilburg. Kosten 5,00 p.p. (Max 10 personen)

Zondag  5 september 13.00 uur
Fatimawandeling
. Inschrijven:  volkering@stadsgidserij.nl
Fatima, de 1e nieuwbouwwijk van Tilburg na de 2e wereldoorlog.  Een afsplitsing van Broekhoven 1.
Een wijk waar de pastoor de scepter zwaaide en veel nieuwe ontwikkelingen gestalte kregen. Een wijk waar de bekende architect Bedaux menig bouwwerk ontwikkeld heeft en om zeker niet te vergeten de alom bekende Aabee fabrieken hun plek hadden.
Start: Wijkcentrum Koningshaven , Kruisvaarderstraat 32c Tilburg. Kosten 5,00 p.p.

Zaterdag  11 en 25 september 13.00 uur
Heikant: een wereldwijk.
Inschrijven: hal@stadsgidserij.nl
Altijd bijzonder een wandeling door “d’n Haaijkaant” zoals dit stukje Tilburg in de volksmond wordt genoemd. We lopen in deze wandeling door de Schans de Noordelijkste herdgang die Tilburg rijk is. Veel verhalen, veel bijzonderheden, een wandeling van d’n Witte Hit tot aan het vernieuwde zwembad de Drieburcht.
Start: kanaalbrug Oude Lind (Van Gool stoffen). Kosten € 5.00 p.p

Zondag 12 september 13.00
Misdaadwandeling
. Inschrijven: Paans@stadsgidserij.nl
Soms zouden we denken dat het leven in deze mooie stad door de geschiedenis heen altijd maar rustig voort bleef krabbelen. Niets is minder waar. Ook in deze schôonste stad van het land kennen we momenten van moord en doodslag en gebeurtenissen die het daglicht niet konden verdragen. Niet alle Tilburgers waren lieverdjes. De Stadsgidserij neemt deze schaduwkant onder de loep. Spannende verhalen uit het donkere verleden worden uit de doofpot gehaald.
Start: bij het Paleis Raadhuis. Kosten 5,00 p.p.

Zondag  19 september 13.00
Tivoliwandeling
. Inschrijven: giesbers@stadsgidserij.nl
Een prachtige wandeling door een prachtig stukje Tilburg. Een wandeling die zijn naam dankt aan villa Tivoli die eens als toonbeeld van rijkdom uit de 19e eeuw een plaatsje in Tilburg kreeg toebedeeld. Een wandeling met prachtige optrekjes en monumenten.
Start: bij popcentrum 013. Kosten 5,00 p.p.

Zondag 26 september 13.00 uur
Van Pollet t/m Paleis
. Inschrijven  beerens@stadsgidserij.nl
Een prachtige wandeling die ons leidt vanaf Pollet aan de Spoorlaan (een van de meest prominente Textielfabrikanten in Tilburg)  door een van de meest historische straten en toegangen tot Tilburg Centrum, de Stationsstraat. Deze wandeling eindigt in het voormalig Paleis van Koning Willem II, aan de Paleis ring, waar vele Tilburgers hun huwelijk sloten.
Start: bij  de ingang Natuurmuseum aan de Spoorlaan.  Kosten 5,00 p.p.

Zondag 3 oktober 13.00 uur
Wijnwandeling.
Inschrijven: beerens@stadsgidserij.nl
Wijnwandeling met proeverij.  In Tilburg weet men al jaren wat lekker is en onder de kurk zit. Ooit begonnen met de geestelijkheid die niet alleen tijdens de mis maar ook graag erna een wijntje schonk en al spoedig werd overgenomen door de Tilburgse Textiel baronnen.  Grote namen als Bogaers, Verbunt, Kerstens Knegtel  en Vollaers Mandos zullen tijdens deze wandeling passeren. O Na afloop moet er zeker geproefd worden.
Start: wandeling achter de Heikese Kerk.  Kosten 18,50 p.p.

Zondag 10 oktober 13.00 uur
Herdenken en vieren.
Inschrijven:  reuver@stadsgidserij.nl
Een wandeling in het kader van 75 bevrijding.  Een wandeling bij het Vrijheidspark gelegen achter het Factorium aan de Bisschop Zwijsenstraat. Een mooie gelegenheid om eens mee te gaan op een route die vanuit deze tuin start en vervolgens langs plekken voert die stuk voor stuk op een andere wijze een relatie leggen met Tilburg en de 2e Wereldoorlog.
Start: Vrijheidspark Bisschop Zwijsenstraat.  Kosten 5,00 p.p.

 Wijzigingen voorbehouden.