Het ging er iets anders aan toe dan voorgaande jaren, maar natuurlijk wordt de lintjesregen in 2020 niet overgeslagen. Meerdere stadsgenoten konden vandaag een telefoontje van de burgemeester verwachten. Deze Tilburgers kregen een lintje!

Het moet toch gek zijn om eventjes met de burgemeester te bellen. Meerdere Tilburgers deden dat vanochtend als vervanging van de uitreiking van de lintjesregen. Door het coronavirus kon er natuurlijk geen plechtige bijeenkomst zijn zoals in voorgaande jaren. Gedecoreerden krijgen nog wel zo’n feestje waar familie en vrienden ook uitgenodigd zijn om te zien hoe deze Tilburgers een lintje op hun borst gespeld krijgen. Het is nog niet zeker wanneer dit gaat gebeuren, maar sowieso wordt het na 1 september.

Mevrouw M.W.F. (Marieke) Kooijmans-Verschuren (65) • wonende te Tilburg • Lid in de Orde van Oranje-Nassau Sinds 2000 is mevrouw Kooijmans actief als vrijwilliger bij orkest Con Gaudi, een orkest met ongeveer 18 mensen met een verstandelijke beperking. Bij verzorgingshuis De Heikant is zij 20 jaar vrijwilliger en bij zorglocatie Padua 14 jaar. Daarnaast is zij sinds 2010 secretaris bij Oogvereniging regio Brabant-Zeeland. Zij geeft namens deze vereniging voorlichting op scholen en is mede-coördinator/organisator van het Oogcafé in Tilburg.

De heer C.J.M. (Christ) Schuurmans (62) • wonende te Tilburg • Lid in de Orde van Oranje-Nassau Sinds 1999 maakt de heer Schuurmans deel uit van Carnavalsvereniging De Görkese Turken. Hij zit in de bouwploeg en is fotograaf. Sinds 2014 is hij voorzitter van Back to the Seventies. Deze club organiseert een aantal keer per jaar voor zo’n 150 Tilburgers een bijeenkomst waarbij wordt stilgestaan bij de muziek van de jaren ‘70. Sinds 2017 is hij bestuurslid van de politieke partij 50PLUS Tilburg. In het verleden was hij 28 jaar lang voorzitter en bestuurslid van Stichting Werkgroep Jeugd Groeseind Hoefstraat en 23 jaar bestuurslid van de personeelsvereniging van het Tilburgse bedrijf Fabory.​

A.K. (Anne) Warwick (63) • wonende te Tilburg • Ridder in de Orde van Oranje-Nassau Mevrouw Warwick is sinds 1983 lid van de American Women’s Club in Den Haag (AWC). Drie jaar lang was zij hier ook bestuursvoorzitter. Deze club organiseert wereldwijde evenementen om geld in te zamelen voor goede doelen. Mevrouw Warwick organiseert regelmatig diverse evenementen op vrijwillige basis. Daarnaast is zij sinds 2007 vrijwillig actief bij FAWCO (Federation of American Women’s Clubs Overseas, inc.). FAWCO is een internationale koepel van Amerikaanse expatclubs met 65 aangesloten clubs in 34 landen. Sinds 2010 is zij bestuurslid bij Stichting Vrienden van Hospice De Sporen in Tilburg. In het verleden heeft zij Steunlint voor militairen in Afghanistan opgericht. Daarnaast was zij in het verleden 5 jaar lang lid van de medezeggenschapsraad van een school in Den Haag.