Service van Norbertijenparochie Heikant/Quirijnstok

In de meimaand thuis Marialiedjes zingen

De traditie om in de Mariakerk aan de Schans in Tilburg in de meimaand Marialiedjes te zingen kan niet doorgaan. De coronacrisis verhindert dat. Om toch in deze aloude behoefte te kunnen voorzien heeft de Norbertijenparochie Heikant/Quinrijnstok een bijzondere service opgezet. Parochianen en iedereen die dat wil worden in staat gesteld om thuis de Marialiedjes te zingen.

Een gelegenheidskwartet heeft in de kerk aan de Schans 20 populaire Marialiedjes gezongen. Deze zijn opgenomen in een verder lege Mariakerk. De opname is te zien en te beluisteren via de website van de parochie. De liedjes gaan vergezeld van een serie foto’s van Mariabeelden in Brabant Het meezingen wordt vergemakkelijkt door een boekje met liedteksten dat speciaal voor deze gelegenheid is samengesteld.

Het liedboekje kan gratis worden afgehaald in de kerk, Schans 121 in Tilburg (Noord). In deze coronatijd is de kerk alleen geopend op woensdagmorgen van 09.30 uur tot 10.30 uur en op zondag van 10.30 uur tot 11.30 uur. Mensen die het boekje niet zelf op kunnen halen en ook niemand kennen die hen daarbij kunnen helpen, kunnen het telefonisch aanvragen via nummer 013-4550663. Dan wordt het thuisgestuurd. De website van de pastorie: www.norbertijnenparochiehq.nl

Sinds 15 maart, het begin van de coronacrisis, worden de wekelijkse diensten in de Mariakerk aan de Schans via de website uitgezonden. Daar wordt opvallend veel gebruik van gemaakt. Het blijkt dat veel gelovigen thuis de liederen tijdens de mis meezingen. Zo is het idee ontstaan van de meimaandservice met Marialiedjes. De filmpjes van de gezongen Marialiedjes staan vanaf 1 mei op de website.