De Bibliotheken blijven tot tenminste 20 mei nog gesloten. Bibliotheek Midden-Brabant heeft daarom de locaties van de Afhaalbieb uitgebreid. En online gaat ook de programmering van de Bibliotheek gewoon door. Via www.bibliotheekmb.nl en via de facebookpagina kun je dagelijks deelnemen aan verschillende activiteiten.

De locaties van de Afhaalbieb zijn uitgebreid met de Bibliotheken Wagnerplein, Kaatsheuvel en Goirle. Daar kunnen vanaf nu ook boekenpakketten worden opgehaald. Eerder was de Afhaalbieb al van start in de Bibliotheken LocHal, Heyhoef (in de Reeshof), Oisterwijk en Waalwijk.

Verrassingspakket vol boeken
Van de afhaalservice maakten de eerste weken na de start direct meer dan duizend abonnees gebruik. Zij konden via de Online Bibliotheek al e-books en luisterboeken voor pc, e-reader en tablet lenen. Voor leden en niet-leden is er ook de gratis Luisterbieb-app en de Thuisbieb-app. Met de Afhaalbieb zorgt de Bibliotheek Midden-Brabant ervoor dat ondanks de coronasluiting mensen die graag van papier lezen toch gewoon aan hun boeken kunnen komen. Zij voorziet daarmee duidelijk in een belangrijke behoefte in deze tijd. De reacties zijn erg positief.

,,De kinderen konden niet wachten tot thuis. Het was een verrassing welke boeken in de tas waren gedaan: ‘Wauw, dit zijn super leuke boeken.’ Bedankt Bibliotheek, het voelde alsof ze een tas vol kadootjes kregen”, reageerde een van de abonnees van Bibliotheek Midden-Brabant nadat ze het pakket voor haar kinderen had opgehaald.

Medewerkers van de Bibliotheek stellen op basis van jouw voorkeur de boekenpakketten voor de Afhaalbieb speciaal voor je samen. Ieder verrassingspakket bestaat uit vijf boeken. Je hoeft de boeken pas weer in te leveren als de bibliotheken weer open gaan. Je kunt je aanmelden voor de Afhaalbieb via de website www.bibliotheekmb.nl/afhaalbieb

Speciaal voor 70 plussers die geen gebruik kunnen maken van de Afhaalbieb is er de Boeken Bezorgservice. Je kunt je hiervoor aanmelden door te bellen naar het telefoonnummer 013-464 8510. Dit nummer is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 12.00 uur.

Voor ieder wat wils
Wie online goed uit de voeten kan, kan meedoen aan alle virtuele activiteiten van de Bibliotheek Midden-Brabant. Het online programma van de Bibliotheek is er voor jong en oud. Voor kleuters en peuters worden versjes voorgedragen, liedjes gezongen en verhalen verteld. Wat oudere kinderen kunnen via workshops bijvoorbeeld leren programmeren. En voor volwassenen is er onder meer wekelijks een online talkshow De Kennismakerijrevue over actuele onderwerpen.

Meer informatie over het aanbod van Bibliotheek Midden-Brabant vind je op www.bibliotheekmb.nl