Op de foto is de plek te zien waar het gilde-complex gepland staat.

De gemeente Tilburg is voornemens het bestemmingsplan Zwaluwenbunders te wijzigen teneinde het mogelijk te maken dat aan het Ridderhofpad, het fietspad van Tilburg-Noord naar Udenhout, het Gilde gevestigd kan worden. In de voorlopige plannen zal daar een groot complex uit de grond gestampt worden met 42 parkeerplaatsen. Het complex zou vanuit De Kraan in Berkel-Enschot bereikbaar moeten zijn.

Het Ridderhofpad wordt op dit moment intensief gebruikt als fietsroute van Tilburg naar Berkel-Enschot en Udenhout. Verder genieten grote groepen wandelaars dagelijks via dit pad van de natuur in een cultuurhistorisch belangrijk, open landbouwgebied.

Graag willen wij dat dat zo blijft en dat het gebied niet verder verstoort gaat worden met bebouwing en autoverkeer. Vandaar dat wij het initiatief om dit onzalige plan van de gemeente te voorkomen, van harte steunen. Wij roepen u dan ook op om onderstaande petitie te ondertekenen en onder familie, vrienden en bekenden te verspreiden. http://Hetgildeelders.petities.nl

Opmerkingen, vragen, ideeën. Ga naar: https://stichtingnieuwewarande.nl